Prachtig boek!

Sarah 07 maart 2024
In het boek Japanse filosofie brengt auteur Michel Dijkstra de Japanse denkweg op een heldere wijze in kaart. De auteur start met een pakkende inleiding die de lezer weet te enthousiasmeren voor de rest van het boek.

In het boek staan de drie grote Japanse denktradities; shintō, boeddhisme en confucianisme centraal. In de klassieke Japanse denkweg staan deze denktradities niet op zichzelf maar zijn ze complementair aan elkaar. Dat maakt deze filosofie complex maar tevens ook erg interessant.

Het boek is op een uiterst zorgvuldige wijze vormgegeven. De uitgebreide informatieve uitleg en overzichtelijke schema’s maken het boek prettig leesbaar. Het boek bevat prachtige gekleurde afbeeldingen die een extra dimensie aan het boek toevoegen. De informatie in het boek is boeiend en weet mij als lezer te inspireren.

Voor degene die geïnteresseerd is in de Japanse denkweg, is het boek Japanse filosofie een absolute aanrader!

Meer recensies van Sarah