levenslessen
Ik mocht Het Simpelste geschenk nog voor hij in de boekwinkels ligt lezen. Meestal lees ik boeken en minder vaak verhalen. Maar Stefanos Xenakis verteld hier door middel van anekdotes mooie levenslessen. “De belangrijkste investering die je kunt doen, is die in jezelf.” Het boek raakt me en laat me denken of ik niet heel veel andere boeken ook kan lezen die me dit gevoel kunnen geven. Dit is een boek om naast je bed te hebben liggen en een verhaaltje per dag te lezen. Of op de koffietafel en in het vergeten ogenblik even wat positiefs tot je te nemen. Maar vergeet niet heb je mensen op de koffie. “Het grootste geschenk dat je aan je naasten kunt geven, is je aanwezigheid. Ben je er, wees er dan ook echt.”
Stefanos Xenakis neemt je mee naar Griekenland de verhalen spelen zich telkens ergens anders af maar denk aan veel mooi weer en mooie landschappen. Met hier en daar een lach voor de anekdotes. Een echt gebeurd, feelgood boek vol wijze lessen.
Dit is het eerste boek van Stefanos Xenakis dat ik lees, maar ik snap helemaal waarom de Grieken helemaal weg zijn van zijn blog en verhalen. Ik zou het niet aanraden als je een leuk boek wil lezen maar als je af en toe een positief verhaaltje wil lezen is dit het een boek voor op je nachtkastje.