Nog even terug naar de Zandrand

Saskia 28 mei 2025
Namens Uitgeverij Luitingh-Sijthoff mocht ik Zomerhuis voor jou en mij lezen in ruil voor een recensie. Omdat ik van de eerdere delen van de serie campinggeluk erg heb genoten begon ik heel vrolijk te lezen. Helaas begon dit boek niet op de Veluwe maar in Frankrijk. Dit gaf een wat trage start van het verhaal. Zo hopend op alle geheid van de camping kijk je nu mee wat er allemaal op een camping moet gebeuren voor het camping seizoen begint. Gelukkig gingen we dan na een paar hoofdstukken terug naar de Veluwe waar je mee gaat van feestje naar feestje. Tegelijk heeft de mooie omgeving en de beslommeringen van management op de camping een groot onderdeel in dit boek. Het boek volg je twee camping dames Linda (mede eigenaar) en Wendy (camping gast). Het boek is in meerdere delen geschreven met zijn eigen 4 hoofdstukken dit maakt het overzichtelijk maar kan ook voor wat verwarring zorgen.
Ik genoot erg van het stuk over de uilen ballen. : “inmiddels zaten alle kinderen achter hun werkstuk en prikten en staken en poerden op Freeks aanwijzingen er in hun uitgebraakte bal uitbundig op los.”
Het lezen voelt of je even meeloopt op de camping. Het is vlot geschreven maar niet altijd makkelijk te volgen. Het boek is te lezen zonder de eerste 3 delen te hebben gelezen maar het is wel aan te raden dit eerst te doen zodat je goed weet wie wie is. Vooral omdat er afkortingen van namen worden gebruikt. Een heerlijke serie al had ik wat meer van het laatste deel verwacht.

Meer recensies van Saskia