Tweede boek over kleine verenbol Don en slungeleend Sjon

Norma Meeuwissen 23 november 2021
Het eerste boek van Don en Sjon werd goed ontvangen. Ik vond het zelf ook een heerlijk verfrissend boek voor beginnende lezers. Met de geweldige, maar toch eenvoudige tekeningen, die precies de goede sfeer troffen, was dit een boek om te lezen en te herlezen.
Mijn verwachting was dus wel hoog toen het tweede deel uitkwam. De uitgave is weer heel verzorgd en telt maar liefst 105 bladzijden. Er staan zes verhaaltjes in. Waar de verhaaltjes in uitmunten, is vooral de alledaagse onderwerpen en de gemakkelijke dialogen. Humoristisch en nuchter. Het doet allemaal droogkomisch aan. Valckx laat weer zien hoe goed zij is in het weergeven van sfeer en emotie in eenvoudige tekeningen. De karakters Don en Sjon worden niet dieper uitgewerkt, maar blijven wel overeind.
Toch miste ik het verfrissende gevoel dat het eerste deel mij gaf. Maar wat zou dat? Lezertjes die Don en Sjon na het eerste deel in hun hart hebben gesloten, zullen blij zijn met een tweede deel en wie weet nog meer delen...

Van dit boek ontving ik een recensie-exemplaar, waarvoor mijn dank.

Meer recensies van Norma Meeuwissen