Een knus & winters verhaal
De verborgen kerstbibliotheek is een knus en winters verhaal om lekker mee op de bank te kruipen en mee weg te dromen.
In dit boek wordt je meegenomen naar een Schots kasteel op zoek naar een een heel bijzonder en kostbaar boek. Een boek wat Jamie zou kunnen helpen om het familie kasteel te redden van de ondergang. Jamie roept hierbij de hulp in van Mirren en Theo. op een zoektocht door het sprookjesachtige kasteel moeten ze door middel van het oplossen van raadsel en opdrachten dit bijzondere en kostbare boek zien te vinden.
De zoektocht en de opdrachten geven het verhaal iets mysterieus. Samen met de magische setting van het prachtige Schotse kasteel met zijn oneindige bibliotheken, mooie kamers en de bijna middeleeuwse uitstraling maakt dit verhaal sfeervol en heerlijk om bij weg te dromen.
Door de onwijs goede beschrijvende stijl van Colgan voelt het alsof je zelf door de gangen loopt en ieder stoffig oud boek zelf in handen hebt. De hoofdstukken zijn niet al te lang en dat vind ik heerlijk lezen. Het knusse gevoel tijdens het lezen van dit boek en de winterse taferelen, maakte dat ik door bleef lezen.
Kortom; knus, winters en magisch. Een heerlijk boek voor tijdens koude winteravonden.