Instant cosiness
De familie De Koning vierde kerst altijd samen, totdat hun moeder drie jaar geleden overleed. Sindsdien gaat ieder zijn eigen weg rond de feestdagen. Dit jaar besluit vader de kerstdagen weer eens samen te vieren. Geen traditionele kerst thuis, maar in een knusse cottage in een klein Engels dorpje. Hij wil een warm en nostalgische kerst met zijn kinderen. Alleen heeft niemand er echt zin is en vertrekt iedereen met lichte tegenzin naar Engeland.
Een heerlijk cosy, warm en chaotisch kerstverhaal. Niet typisch en voorspelbaar, met emotionele onderwerpen die luchtig omschreven worden. Dit is wat Vanessa Thuyns heel goed doet. Haar schrijfstijl is grappig en luchtig met onderwerpen die raak zijn en er toe doen.
De maand december staat voor mij in het teken met het lezen van zo veel mogelijk kerstboeken. Instant cosiness, verwarmend en gezellig.
Dit boek was voor mij het beste kerstboek van dit jaar. Ik hoop dat Vanessa de volgende kerst met weer zo’n heerlijk boek komt!