Gevonden in een vogelnest

sheila_hjv_inbooks 04 december 2023
Een klein Zweeds dorp is in rep en roer als er een menselijk bot wordt gevonden in een vogelnest. De dorpelingen denken allemaal direct aan de tweeling die dertig jaar geleden verdween uit een speeltuin, en ze schromen niet om met hun vingers naar mogelijke daders te wijzen.

“Voorzichtig deed hij de deur dicht, waarna hij wachtte tot de vrouw terug was. Hij schrok toen hij een harde gil hoorde….” Mohlin & Nyström

Voormalig FBI-agent, en tegenwoordig rechercheur bij de politie in Karlstad, John Adderley krijgt de zaak toebedeeld, terwijl hij ondertussen ook voor zijn negenjarige nichtje moet zorgen. Kan John alle ballen in de lucht houden, en de dorpsbewoners eindelijk de mogelijk langverwachte antwoorden bezorgen?

De stille vogel van het schrijversduo Mohlin & Nyström is een spannende thriller waarin naast het politieonderzoek ook ruimte is voor de persoonlijke verhaallijnen van een aantal personages.

Wat direct opvalt is hoe toegankelijk het verhaal is geschreven. Thrillerliefhebbers van nagenoeg alle gradaties binnen dit spectrum zullen zich hier prettig bij voelen, omdat het niet vol staat met gruwelijkheden, maar ook niet enkel een droog onderzoek beschrijft. Het is gewoon een lekker verhaal dat precies de juiste dosering qua spanning en ontspanning brengt. Daarnaast bezorgen de auteurs je behoorlijk wat onverwachte wendingen, en droppen daarin een aantal verrassingen die je soms even op je in moet laten werken.

Terwijl John Adderley het grootste deel van het verhaal op zijn conto schrijft, volg je ook andere personages. Om niets te verraden laat ik het wie hier achterwege, aangezien het natuurlijk veel leuker is als je dat zelf gaat ontdekken. De auteurs weten je ook daar namelijk een keer goed te verrassen. Dat ze met John Adderley een rode draad neerleggen, brengt een vorm van stabiliteit die samen met de andere karakters voor een goede afwisseling zorgt.

De stille vogel was mijn, maar niet de, eerste John Adderley thriller en ik ga zeker ook de eerdere twee en de, hopelijk, nog komende delen lezen.

⭐️⭐️⭐️⭐️1/2

Instagram: sheila_hjv_inbooks