De waarheid lijkt zo ver weg

sheila_hjv_inbooks 26 februari 2025
Alles wat Syrah dacht te weten en niet wist, wordt na haar ontvoering alleen maar verwarrender. Opnieuw wordt ze geconfronteerd met leugens en halve waarheden. Ze is het zat dat er dingen voor haar worden verzwegen. Maar elke stap dichterbij het ontrafelen van de leugens, lijkt een stap verder van de waarheid.

Terwijl de dreiging van Lorecàn steeds dichterbij komt, vecht Syrah voor veel meer dan alleen maar de waarheid en de grip op haar eigen leven. Met de hulp van (on)verwachte bondgenoten en ongekende (magische) krachten bindt ze de strijd aan met de duisternis. Zal Syrah’s lot haar verscheuren of versterken?

“Zijn stem blijft in mijn oren hangen, zelfs als de deur achter me dichtvalt. En hoe hard ik het ook probeer, ik krijg die woorden niet uit mijn hoofd.” Cyder

The Marked Souls van Cyder is het tweede deel van de meeslepende Healian serie, en is gevuld met magie, liefde, vriendschap, leugens en verraad.

In The Marked Souls laat Cyder haar personages een behoorlijke strijd leveren. Met elkaar, tegen elkaar, voor elkaar en voor zichzelf. Een strijd om te overleven, maar vooral een strijd voor de waarheid. Een waarheid die de auteur onder het oppervlakte laat sluimeren als een droom waaruit je ontwaakt, en waarvan de inhoud net buiten je bereik blijft.

Cyder weet je weer behoorlijk in tweestrijd te laten zitten. Ze laat je twijfelen over goed en slecht, over de good guy en de bad guy en alles daar tussenin. En ik vind het heerlijk als dat gebeurt. Als ik niet zeker weet of het goede wel echt juist is, en of het slechte misschien niet helemaal verkeerd is. Want waar ik in het echte leven graag weet waar ik aan toe ben, vind ik dat onzekere in fantasy verhalen juist fijn, omdat daar de grenzen even mogen vervagen en overtuigingen tijdelijk kunnen worden losgelaten.

The Marked Souls is het vervolg van een avontuur dat in The Lost Kynsera begon, en vanaf daar al de lezers in de greep houdt met spannende verhaallijnen, (hart)verscheurende liefde, een groot gevaar, magische wezens en kickass hoofdpersonen.

4½ ⭐️

Instagram: sheila_hjv_inbooks