Dit zou zo maar in je eigen omgeving kunnen gebeuren!

Sijbout 15 april 2025

RECENSIE
Dit is het tweede boek dat ik lees van het schrijvers duo Lars Kepler, eerste was Lazarus. Ja mag natuurlijk nooit een boek kiezen alleen maar door af te gaan op de omslag: “Never judge a book by its cover”. Maar in dit geval dekte de cover de lading volledig.
“Nacht” heb ik ademloos gelezen. Van de ene in de andere dader.
Vanaf het begin dat Hugo in een caravan wakker wordt met een arm onder zijn hoofd als kussen, zit de gruwelijkheid in het verhaal.
Hij wordt gelijk gezien als de dader van de gruwelijke moord, een man is in stukken gehakt, die in de caravan heeft plaats gevonden. Dat hij er niets mee te maken heeft wordt niet geloofd, hij zou aan een zware vorm van slaapwandelen lijden. Tevens gebruikt hij medicijnen die het allemaal niet eenvoudiger maken. Hij kan zich niets van het voorval herinneren. Als hij gevangen zit, wordt er weer een moord gepleegd zodat hij niet meer als verdachte gezien wordt.
Hij staat onder behandeling bij dokter Lindt. Lindt is ook niet helemaal zuiver op de graat maar heeft verder niets met de moorden te maken.
Inspecteur Joona Linna duikt in de zaak en met hulp lost hij de zaak op.
Vanaf het begin tot het eind wordt je van het één naar het andere plot geslingerd. Zeer realistisch geschreven verhaal waarbij je je voor kan stellen dat dit gewoon zo maar in je eigen omgeving kan gebeuren. Totaal verknipte dader die door zijn verleden aangezet is om et één en ander “recht te zetten”.
Tot het laatst zat ik steeds weer van de ene naar de andere dader. **spoiler verwijderd door de Hebban-redactie**
Ik zal zeker de bieb induiken om meer verhalen van het duo Kepler te gaan lezen.
NACHT is naar mijn mening een regelrechte aanrader, maar wel voor lezers met een beetje stevige maag!
Ik geef dit boek een 10- Dienovereenkomstig kom ik dan uit op vijf sterren.

Meer recensies van Sijbout