Levendige schrijfstijl
Emma heeft zich opgegeven voor het datingprogramma Matchmakers. Ze krijgt veel reacties en kiest uiteindelijk uit de reeks mannen er vier uit die ze in haar B&B wil ontvangen. Wat ze niet weet is dat één van de mannen met een andere intentie afgereisd is naar Toscane. Hij voert Emma terug naar een wel heel duister verleden.
‘Blinde obsessie’ is het debuut van Maaike Bosch, een echte cosy crime die door Uitgeverij Hartklopper wordt uitgegeven. Ik was een van de gelukkigen die voor de blogtour werd uitgekozen waarvoor mijn hartelijke dank
‘Blinde obsessie’ is een fijne cosy crime voor de liefhebbers van B&B vol liefde dat onlangs op tv verscheen. Het is een verhaal dat je meeneemt naar het mooie Toscane waar de Nederlandse Emma haar B&B IL SOGNO runt. Niet alleen heeft ze een B&B maar heeft ze ook een kleine camping op haar terrein. Emma geeft zich op voor het datingprogramma Matchmakers, niet beseffende dat dit programma een enorme inbreuk op haar privacy heeft. Samen met haar zus Nathalie zoekt ze uit de vele aanmeldingen vier mannen uit die ze uitnodigt in haar B&B. Wanneer de mannen een voor een verschijnen lijkt het of de camera non-stop draait, Emma heeft het hier best moeilijk mee en voelt zich vaak ongemakkelijk met het camerateam om zich heen. Het verhaal wordt grotendeels vertelt vanuit Emma, afgewisseld met hoofdstukken van een onbekend personage en de interviews die Emma en de mannen moeten doen. Ook al ben ik zelf niet zo’n fan van al die dating programma’s op tv moet ik eerlijk zeggen dat de schrijfstijl levendig is en je als lezer meteen in het verhaal zit. Je leeft mee met Emma en voelt haar frustratie bij sommige mannen die zich echt als een hork gedragen. Maar je voelt ook de kriebels in haar buik die naar boven borrelen. Tijdens het opnemen van het datingprogramma draait haar B&B en camping gewoon door en moet Emma ook tijd vrijmaken voor haar andere gasten.
In ‘Blinde obsessie’ wisselt de auteur steeds tussen het heden en een vroegere periode uit Emma’s leven, hierdoor komen we steeds meer over haar personage te weten. Doordat er hoofdstukken vanuit een onbekend personage zijn geschreven komt er een grimmige toon in het verhaal. Je vraagt je als lezer dan ook voortdurend af vanuit welk van de vier mannen dit is geschreven en de spanning wordt langzamerhand flink opgevoerd. Maaike Bosch brengt meerdere plotwendingen in het verhaal waardoor je steeds op het verkeerde been wordt gezet. De ontknoping zorgt voor een spannende climax.
‘Blinde obsessie’ is een vlot geschreven cosy crime met leuke personages en neergezet in een prachtige omgeving en nodigt zeker uit tot lezen. Het verhaal heeft me enorm verrast en ik hoop dat Maaike Bosch gauw weer in de pen klimt om de lezers van een nieuw werk te voorzien.