Elke verhaallijn is er een om van te smullen

Jill Mansell is een Britse schrijfster en de populairste feelgoodschrijfster ter wereld. Ze schreef meer dan 30 bestsellers waar wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren van zijn verkocht. Haar romans zijn grappig, romantisch en zitten vol personages om van te houden. ‘Denk jij ook weleens aan mij?’ is een wervelende, romantische feelgood vol verrassingen.

‘Denk jij ook weleens aan mij?’ is een prachtig kleurrijk boek uitgegeven met mooie sprayed edges en zeker een lust voor het oog. Mijn dank gaat uit naar Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en Ilonaslevenbijls voor het recensie-exemplaar en het mee mogen doen in de leesclub, dat elke keer weer een feestje is.

Nick is de meest intrigerende man die Nella ooit heeft ontmoet, alleen de afstand maakt het lastig om een relatie met hem te beginnen. Tot Nella haar baan verliest en Nick met het aanbod komt om voor hem te komen werken in Starbourne bij zijn vakantieresort. Maar iets beginnen met je werkgever is not done. Terwijl Nella worstelt met haar gevoelens arriveert Hollywoodster Lizzie in het resort. Ze zegt mannen te hebben afgezworen, maar als ze Nick en de zwijgzame Matthew, die overigens geen fan van haar is, tegenkomt kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Tot de onthulling van een geheim alles doet kantelen.

Jill Mansell heeft met ‘Denk jij ook weleens aan mij?’ een prachtige roman geschreven. Haar levensechte personages, en dat zijn er veel, nemen je mee in een wervelend avontuur vol romantiek en verrassingen. Het boek leest als een trein en het is net als of je van een afstandje toekijkt en alle ontwikkelingen meemaakt. Starbourne, het plaatsje waar Nella met haar opa woonde, staat garant voor een idyllische omgeving. Leuk om voorin het boek de plattegrond van het dorp te zien zodat je je nog meer kunt inleven in het verhaal. Ik bladerde dan ook met regelmaat terug om even te kijken wie waar ook maar weer woonde. De luchtige vlotte schrijfstijl van Mansell neemt je mee door dit verhaal waarin veel verhaallijnen zijn verweven. Elke verhaallijn is er een om van te smullen. Prachtig om te lezen hoe vriendschappen en relaties ontstaan tussen de o zo verschillende personages. Een echte feelgood die je de hectiek van alledag even doet vergeten. Mij heeft Mansell in ieder geval met dit verhaal omvergeblazen en ze komt daardoor zeker op mijn lijstje van auteurs die ik in de gaten houd.

‘Denk jij ook weleens aan mij?’ is een heerlijk boek dat zorgt voor vele uurtjes aangenaam leesplezier.

Meer recensies van Silvia van Elzelingen