Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Goed opgebouwd maar wel voorspelbaar

Silvia van Elzelingen 30 augustus 2023
Inge Spaan heeft accountancy en fiscale economie gestudeerd en werkt sindsdien als accountant. In 2018 schreef ze zich in voor een opleiding aan de Schrijversacademie, waar ze onder andere de specialisatie Thriller volgde. Vrijwel meteen begon ze met het schrijven van haar eerste thriller ‘Oververhit’, haar tweede thriller ‘Uitgespeeld’ volgde een jaar later. ‘Nooit meer thuis’ is haar nieuwste thriller die in 2023 verscheen.

In ’Nooit meer thuis’ volgen we twee gezinnen. Meriams leven valt in duigen als haar man aankondigt dat hij wil gaan scheiden. Ze probeert zich echter zo goed mogelijk staande te houden. In Nicoline, de moeder van een klasgenootje van haar dochter, vindt ze onverwachts een vriendin met wie ze haar zorgen kan delen. Nicoline heeft het niet gemakkelijk, haar dochter lijkt steeds ongelukkiger te worden. Wanneer Nicoline erachter komt dat ze gepest wordt wil ze actie ondernemen, maar wordt van alle kanten tegengewerkt. Het leven van beide vrouwen komt op zijn kop te staan als één van de meisjes plotseling verdwijnt.

‘Nooit meer thuis’ heeft een prettige, vlotte schrijfstijl met korte hoofdstukken. Het verhaal is goed opgebouwd, maar al gauw heel voorspelbaar. Erg verrassend is het verhaal daardoor niet, maar de drang om door te lezen is zeker wel aanwezig. Als lezer wil je toch het naadje van de kous weten. Afwisselend wordt het verhaal vanuit het heden en verleden verteld. Langzamerhand komen de beide verhaallijnen bij elkaar en overlappen ze elkaar. Het is wel even verwarrend en je moet goed opletten vanuit welk perspectief er werd geschreven en in welke tijd. Het verhaal heeft een onverwacht eind, maar is ook een beetje slordig afgewerkt. Dit geeft uiteindelijk toch wel een beetje een onbevredigd gevoel.

Ik mocht dit boek lezen voor de World of Thrillers Boekenclub 2023 van HarperCollins Holland waarvoor mijn dank.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvia van Elzelingen

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!