De buurman
Charlotte (48) heeft een perfect leven: een lieve dochter, een aantrekkelijke man, een kast van een huis en een eigen schoenenwinkel. Tot ze haar man met een ander betrapt…
Verdrietig vertrekt ze naar Zweden om tot rust te komen in het vakantiehuis van haar ouders. Als haar beste vriendin Jessica belt dat ze naar haar toe komt om haar een geheim te vertellen, wordt Charlottes nieuwsgierigheid gewekt. Maar dan gebeurt er een vreselijk ongeluk waarbij Jessica om het leven komt.
Wat was Jessica’s geheim? En… is er opzet in het spel?
'De buurman' begint meteen met een pakkende inleiding waarin iets heel erg heftigs gebeurd. Dit wekte dan ook meteen mijn interesse en ik wilde snel verder lezen.
Hierna maak je een sprongetje naar vier weken eerder en maak je verder kennis met Charlotte. Eigenlijk lijkt alles haar in het leven mee te zitten, totdat ze ontdekt dat haar man vreemdgaat... Ze is enorm verdrietig en besluit naar Zweden te vertrekken, want daar hebben haar ouders een vakantiehuisje.
Je leest dus al redelijk snel over dit vertrek en eenmaal daar, merkt ze al iets vreemds op. Een korte tijd later belt haar beste vriendin Jessica op. Ze zou over een paar weken Charlotte in Zweden gezelschap houden, maar ze komt nu toch veel eerder omdat ze haar iets moet vertellen... maar wat? Charlotte heeft geen idee.
Jessica bezoekt Charlotte dus eerder dan verwacht en de vriendinnen hebben het gezellig, totdat het noodlot toeslaat. Jessica komt namelijk te overlijden. Maar wat er precies gebeurd is, blijft tot het einde ontduidelijk. Ik vond het knap dat het zo goed geheim gehouden werd.
Dit verhaal is opgebouwd uit meerdere delen en je leest het dan ook vanuit verschillende personages. Hierdoor worden dingen steeds meer duidelijk. Er zit voldoende spanning in en de schrijfstijl van Sanne is erg vlot en prettig. Op het einde komt er dan ook nog een verrassende plotwending.
Dit is het tweede verhaal dat ik van Sanne lees en ze schrijft heel leuk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik 'De laatste date' toch ietsje beter vond, maar ook dit verhaal is zeker interessant!
Beoordeling: 3,5 ⭐️
Wat was Jessica’s geheim? En… is er opzet in het spel?
Beoordeling: 3,5 ⭐️