Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Sneeuwstorm

Silvie Leest 12 februari 2024
Rianne reist voor een fotografieklus naar de Noordkaap: het noordelijkste puntje van Europa. In het vissersdorpje waar ze verblijft leert ze Aron kennen, die haar het échte noorden wil laten zien, weg van alle toeristen. In nationaal park Ånderdalen fotografeert Rianne de prachtigste fjorden, bossen en dieren en leren zij en Aron elkaar beter kennen.

Maar wanneer zij diep in de bossen het lichaam van een man vinden die vermoedelijk door een jachtongeluk om het leven is gekomen, neemt Aron afstand van Rianne. Weet Aron soms meer over het slachtoffer? Als Rianne er vervolgens alleen voor staat, zal ze niet rusten voor ze antwoorden heeft…

Noorwegen is een land wat ik graag altijd zelf nog een keer wil bezoeken, dus een thriller die zich in deze omgeving afspeelt moest ik lezen!

'Sneeuwstorm' begint eerst met een spannende proloog. Je maakt kennis met Rianne. Ze is fotografe en krijgt een klus in Noorwegen. Daar ontmoet ze de knappe Aron en hij zal haar de omgeving laten zien. In het begin lijkt alles prima te verlopen, maar dan vinden ze een lichaam en vanaf dat moment is alles anders. Wie heeft deze man vermoord? En zijn ze nu zelf ook in gevaar?

Kort daarna is Aron verdwenen. Rianne probeert hem op te sporen, maar hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Ze krijgt het vermoeden dat hij meer weet over de dode man.

Vanaf hier nam de spanning wat meer toe. Ten eerste vroeg ik mij dus af wie er achter de moord zat. En ten tweede: waar was Aron gebleven?

De koude omgeving van de Noordkaap vond ik ook goed beschreven en het leek net alsof ik er zelf was. Ondertussen wilde ik snel verder om te lezen hoe dit verhaal zou aflopen. Uiteindelijk kom je er dan achter wat er met Aron is gebeurd en wie er achter de brute moord zat.

'Sneeuwstorm' was weer een fijn verhaal van Suzanne Vermeer en deze keer weer met een heerlijk winterse sfeer.

Deze verhalen blijven altijd heerlijk om tussendoor te lezen en dat was met 'Sneeuwstorm' weer net zo. Echt heel spannend worden de verhalen nooit, maar ze lezen altijd ontzettend vlot.

Beoordeling: 3,0 ⭐️

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Silvie Leest

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!