Solotrip
De liefde… bah! De sportieve Nienke heeft er haar buik vol van. Ze voelt zich ingeruild, afgedankt en in de grond getrapt. Maar dan geeft haar beste vriendin haar een boek over bindings- en verlatingsangst en krijgt ze wat grip op de situatie.
Het boek raadt Nienke aan niet langer te kijken naar de ander, maar haar blik op zichzelf te richten. Instinctief weet ze dat ze dat moet doen. De Schotse Hooglanden staan al tijden op haar bucketlist en dus boekt ze een ticket naar Schotland.
Het plan: rondom Loch Ness wandelen. In haar eentje, zodat ze dicht bij zichzelf kan komen. Maar dan blijkt iemand anders ook dicht bij haar te willen komen. Heel dichtbij. Of Nienke dat nu wil of niet.
Dit redelijk korte verhaal draait om Nienke. Ze is sinds kort weer vrijgezel en heeft het daar behoorlijk moeilijk mee. Dan wordt ze door haar vrienden meegevraagd om op vakantie te gaan. Nienke wil liever alleen ergens naartoe, dus besluit ze naar Schotland te gaan...
Eenmaal daar lijkt alles fijn te verlopen, maar dan lijkt het erop dat iemand haar in de gaten houdt. En de sfeer wordt steeds dreigender...
De verhalen van Noortje lezen altijd makkelijk weg, zo ook nu weer. Je leert Nienke kennen en de struggles die ze momenteel voelt op het gebied van de liefde. Eerst lijkt er nog niets aan de hand te zijn, maar dan neemt de spanning toch langzaam toe.
Bij dit verhaal is het alleen wel overduidelijk wie degene is die Nienke in de gaten houdt. Ik spoiler niet teveel,maar er komt niet echt een verrassende plotwending en dat vond ik een beetje jammer.
Wel moet ik zeggen dat 'Solotrip' weer heerlijk is voor tussendoor en je kunt het in een paar uurtjes lezen.
Misschien dat dit niet het beste verhaal van Noortje is, maar het is zeker weer vermakelijk.
Beoordeling: 3,0 ⭐️
Beoordeling: 3,0 ⭐️