Scott Carey merkt op een dag dat hij steeds meer gewicht verliest. Het rare is alleen dat zijn uiterlijk hetzelfde blijft. Hij gaat naar dokter Bob, die ook voor een raadsel staat. Hoe kan het dat Scott dezelfde kledingmaten blijft houden?
Ondertussen heeft hij ook nog eens ruzie met zijn lesbische buren, alhoewel één van hen wel aardig is. De ander is heel kil en hard. Het koppel is van plan om een restaurant te openen, maar niemand in het stadje Castle Rock wil van het lesbische stel weten. Scott probeert te stel te helpen en er ontwikkelen zich mooie dingen.

Stephen King heeft met ‘Verlichting’ een heel mooi verhaal op papier weten te zetten. Het genre is dan ook eerder een drama dan een thriller. Ondanks dat het een kort verhaal is, is het toch heel boeiend om te lezen. Je leert Scott kennen, een man met overgewicht. Op een dag begint hij gewicht te verliezen, ondanks de hoeveelheden die hij eet. Zijn huisarts staat voor een raadsel.

Dit vind ik een uniek onderwerp, alhoewel King in het verleden met ‘De Vervloeking’ eerder over gewichtsverlies heeft geschreven. Als lezer vraag je je af hoe het kan dat Scott gewicht blijft verliezen. King heeft een ontzettend fijne schrijfstijl, niet te moeilijk en af en toe wat humor tussendoor. Het is al geen lang verhaal en de korte hoofdstukken zorgen er voor dat je het boek in een mum van tijd hebt gelezen. Ook het stadje Castle Rock is weer een terugkerend onderwerp.

‘Verlichting’ is echt heel mooi en ontroerend De kaft is ook precies van toepassing op dit verhaal. Ik heb van deze novelle genoten.

Reacties op: Mooi...

430
Verlichting - Stephen King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken