Op onderzoek uit..

Sofie Sofie
27 mrt 2021

Op het sterfbed van haar moeder komt Simone te weten wie haar vader is. Een Spaanse man die in 1987 omgekomen is op het vrachtship "Deo Volente".
Simone heeft haar vader nooit gekend of gemist maar omdat haar moeder dit als laatste woorden alsnog aan haar verteld moet ze dit wel gaan uitzoeken.
Het zou haar carrière als onderzoeksjournaliste wel eens een zetje kunnen geven en wie weet komt ze met een spectaculair verhaal waar ze alle kranten mee haalt. Al wordt ze alsmaar meer persoonlijke getriggerd wie haar vader nu echt was en ze zou misschien nog meer gemeen hebben dan ze kan vermoeden.
Het verhaal speelt zich in twee tijdslijnen af, enerzijds het deel waar Simone stap per stap meer te weten komt te starten met het opzoeken van de nabestaanden van het schip, maar hoe verder ze in het verhaal graaft hoe meer dreiging ze zelf ervaart en al geven alle dreigingen aan dat ze beter stopt met uitspitten hoe meer ze gebeten is om te weten te komen wat er is gebeurd ook al weet ze niet zeker wie ze wel en niet kan vertrouwen en anderzijds het verhaal van de personages op het schip en hoe het er op de Deo Volente aan toe ging. Stilletjes aan komt de verhaallijn samen al ontdek je pas op het einde van het boek hoe het nu echt gegaan is.
De passages worden in de beide tijdszones zodanig goed geschetst dat je telkens precies mee in het geheimzinnige onderzoek en zowel gevaarlijk als romantische avontuur van Simone zit of mee bent of op het schip en de gruwelijke spanningen van het moment meemaakt.

Vlotte schrijfstijl, niet te veel details, zodat je steeds goed in het verhaal blijft, spanning goed opbouwend maar blijvend mysterieus met een niet te voorspellen einde.
Ik heb enorm genoten van "Verdwenen" dankzij de Crime Compagnie en er staan al meer boeken van Ingrid Oonincx op mijn te lezen lijstje.

Meer recensies van Sofie