Geheimen en leugens

Sofie 07 juni 2024
Ik werd via vouwenthrillers in samenwerking met Uitgeverij LetterRijn-Neckar geselecteerd om de nieuwe thriller "Web van leugens" van Johnny Bollé te mogen lezen in ruil voor een recensie. Het is de eerste kennismaking met zijn werk maar meteen raak, de fascinerende schrijfstijl neemt je direct mee in de psychologische spanning van het verhaal, intussen heb ik al meerdere titels van hem op mijn te lezen lijst gezet.
Het boek wordt vanuit 2 verhaallijnen verteld, in het heden leef je mee met Madeline die na onverwachts overlijden van haar moeder naar het dorp waar ze 8 jaar geleden heel graag is weggetrokken, noodgedwongen terugkeert om alles van de erfenis te regelen. In de tijdslijn in het verleden lees je de belevenissen in de jeugd en- studententijd van de moeder van Madeline en haar uiteenlopend bizarre vriendengroepje.
Al snel wordt duidelijk dat Madeline niet meer welkom is in het dorp waar duidelijk de tijd is blijven stilstaan. Dit uit zich in het gedrag van de dorpsbewoners tegenover Madeline maar ook bij de notaris wordt ze niet goed onthaald. In de periode dat Madeline in het dorp verblijft, gebeuren er steeds vreemdere dingen en Madeline zou het liefst zo snel mogelijk terug naar haar eigen plek terugkeren om zich te kunnen concentreren op de uitbreiding van haar goed bloeiende modezaak. Ondanks de ondragelijke spanningen en vreemde ontmoetingen besluit Madeline op onderzoek te gaan, zeker nadat ze bezoek krijgt van een zogezegde vriendin van haar moeder die Madeline doorgeeft dat haar moeder niet zomaar gestorven is maar vermoord is. Zo komt Madeline verstrengeld in een onheilspellend web van leugens, daarom is de titel ook de nagel op de kop!
Het niet te voorspellen plot, de opbouwende spanning, de bizarre moorden, de levendige personages met elk hun goed uitgewerkte karakteristiek kantje maakt dat je zelf op je hoede bent voor elk contact met de creepy dorpsbewoners, je beleeft de spanning mee met Madeline en het zet je op het puntje van je stoel…Heerlijk lezen op die manier!!

Meer recensies van Sofie