Wie schrijft die blijft
Via een winactie van Hebban had ik het geluk een exemplaar van “Afgeschreven” van Angelique Haak te ontvangen.
De kaft van het boek is de eerste leuke ontdekking, deze is heel origineel en trekt de aandacht met een eerste boodschap van Copycat.
Als je het werk van Angelique Haak een beetje kent dan weet je al dat je op het puntje van je stoel kan gaan zitten.
Dat is met “Afgeschreven” niet anders.
De opeenvolgende gebeurtenissen met de goed omschreven personage met elk hun typerend karakteristiek kantje maken het heel beeldend en trekken je volledig mee in het boek.
Alhoewel ik eerst wat in het verhaal moest komen, waarschijnlijk door de vele personages die je leert kennen, maar je voelt ook meteen de onderliggende spanning en de toon van het verhaal.
Sasja Winters, schrijfster van een razend spannende thriller reeks, besluit wegens de psychologische druk op haar en haar gezinsleven te stoppen met schrijven tot grote ontgoocheling van haar vele lezers en volgers. Ze verkiest in de sector op de achtergrond verder te werken tot enige tijd later een moord gebeurt op exact dezelfde wijze als in haar eerste boek in de reeks. Daarbij komt een melding van Copycat aan Sasja gericht: :" Hervat her schrijven of er vallen verdere slachtoffers". Het blijft niet bij een waarschuwing en vanaf dan is het een gruwel van gebeurtenissen in en rondom het gezin van Sasja die nog zwaarder onder druk komt te staan.
Je leeft afwisselend mee met de verhalen van Sasja en Martin, de rechercheur van de politie die door de gruwelijke gebeurtenissen die zich in een razend tempo voordoen volop in de zaak wordt gebeten. Je gaat als vanzelf meezoeken naar de mogelijk dader maar door de vele twisten in het plot ga je inzien dat het een moeilijke zoektocht wordt. Tot op het einde blijf je iedereen rondom Sasja verdenken tot je uiteindelijk heel verrast wordt.
Ik heb genoten bjj het lezen van Afgeschreven. Opnieuw een succes verhaal van de Crime Compagnie.
Dat is met “Afgeschreven” niet anders.