Beeldend beschreven fantasie
Rabecca Yarros is een erg goed auteur. Ze weet prachtig beeldend beschrijven te geven die tot leven komen in je hoofd. Haar plotwendingen zijn verassend en haar fantasie heeft geen limiet.
Na het lezen van Fourth Wing, had ik natuurlijk hele hoge verwachtingen voor dit boek. Toch vond ik dit boek echt minder goed dan het eerste deel. De spanningsboog was minder dan het eerste deel, en voor mijn gevoel waren er te veel problemen en te weinig dromen. Dit kan ook een hele persoonlijke beleving zijn natuurlijk. Sommige stukken zijn geniaal, andere stukken vond ik soms een beetje te lang en somber.
Ik ga niet te veel over de inhoudt zeggen zodat ik geen spoilers geef. Het enige wat ik hier nog aan toevoeg is dat Iron Flame zeker de moeite waard is om te lezen, helemaal als je Fourth Wing leuk vond en je wilt weten wat er gebeurd met de personages. Iron flame eindigd met een gigantische cliffhanger waardoor ik niet kan wachten op het vervolg.