Een verhaal om over na te denken.
Dit boek gaat een totaal andere kant op, dan ik had verwacht. Op een bepaald moment zat ik zo erg in het verhaal, dat ik mijn omgeving niet meer hoorde. Het hoofdpersonage, Ismey, heeft eigenaardigheden, ze is niet perfect en dat maakt het een intregerend geheel. Ze lijkt levensecht, alsof de auteur over een bestaand persoon geschreven heeft met al haar gevoelens, gedachten en emoties.
Het is bijzonder hoeveel wijze lessen Co Conelis in een roman heeft gestopt. Zijn ervaring in de psychologie druipt van dit boek af. Ben je een man en wil je vrouwen beter leren begrijpen? Dan raad ik dit boek 100% aan. Ben je een vrouw en wil je je begrepen voelen? Lees dan vooral dit boek. Mijmersteen zet je aan het denken.
De auteur verwerkt een maatschappelijk probleem in een prachig verhaal op een Zweeds eiland. Waardoor het niet alleen heel erg interessant is om te lezen maar het ook voelt als een mini-vakantie in je hoofd. Mijmersteen van Co Conelis is een eye-opener. Daarnaast is het ook een super spannend verhaal. Er komt een punt in het boek dat je niet meer wilt stoppen. Mannen verdwijnen na een ruzie met hun vrouw en de plaatselijke politieagent breekt zijn hoofd erover om uit te zoeken wat er gebeurd is. Dit terwijl de vrouwen op het eiland samen komen voor een koor, en zichzelf proberen te vinden en van elkaar te leren. Ik vind dat elke man dit boek moet lezen. Dit is ook het eerste boek, geschreven door een man, waarvan ik vind dat de vrouwelijke personages extreem goed neergezet zijn met hun emoties, gevoelens en kijk op de wereld. En dit allemaal, terwijl het tegelijkertijd een super spannend verhaal is. Zijn de mannen die verdwijnen vermoord? Zijn ze ontvoerd? Wat gebeurd er op dat eilandje?
Het boek krijgt van mij 5 sterren en de auteur heeft mijn diepe respect gekregen door de manier waarop hij fantastisch uit het perspectief van zowel man als vrouw kan schrijven waardoor de personages heel geloofwaardig zijn. En dit enorme schrijftalent is dan ook de reden dat ik niks anders dan vijf sterren kan geven.