Advertentie

Schaduw van de nacht werd geschreven door Tess Gerritsen. Zij is vooral bekend van haar boekenreeks rond Rizolli en Isles.

Ava ontvlucht haar verleden en huurt voor een tijdje Brodie’s watch, de oude woning van een verdronken scheepskapitein. Zijn geest zou nog aanwezig zijn maar Ava voelt zich op haar gemak in het huis. Na een tijdje ontdekt ze dat alle vrouwen die voor haar in het huis woonden gestorven zijn. Zou die geest daar ergens voor tussen zitten of is het een mens van vlees en bloed. Wat zeker is dat hij steeds dichter in haar buurt komt.

Het personage Ava is wel mooi omschreven qua karakter en je krijgt stelselmatig meer en meer info over haar achtergrond en waarom ze op de vlucht is. Vooral de manier waarop ze omgaat met de situaties en de moeite dat ze heeft met haar eigen gevoelens zijn zeer goed beschreven. Al de andere personages zijn minder diep uitgewerkt dan zij. Misschien voelt dit zo aan omdat we alle gebeurtenissen volgen vanuit het perspectief van Ava. Je zit dus op de eerste rij met alles wat ze meemaakt.

De paranormale activiteit geeft een extra dimensie aan het verhaal maar word nooit volledig verklaard wat waar of niet waar is.

Bepaalde passages doen wel direct een link leggen met de 50tinten grijs boeken. De manier en tijdstippen waarop zulke passages passeren klopt wel en houd je wel bij de les.

Het einde is wat verrassend , maar de echte reden van Ava haar vertrek word zelfs dan niet volledig uitgesproken tegen bepaalde personages. De reden en de manier zorgt toch voor een ietwat rare manier van afsluiten.

Conclusie
Een spannend boek om te lezen waarin de regels tussen thriller en paranormaal lichtjes wazig worden. Alhoewel dat aan het paranormale geen afsluiting word gegeven en je na het lezen nog altijd in het ongewisse blijft van wat er nu echt gebeurt is of niet.

Reacties op: De regels tussen thriller en paranormale zaken word wazig.

269
Schaduw van de nacht - Tess Gerritsen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker