Een nieuw duo zorgt voor bijzondere manieren van onderzoek bij een moord

Sylviavbh 25 november 2025
Een nieuw duo ontstaat hier in dit verhaal, de twee totale tegenpolen worden gedwongen om samen te werken en een moord op te lossen. Het enige wat deze 2 gemeen lijken te hebben zijn hun achternaam en eerste letter van hun voornaam. Hun achtergrond, normen en waarden zijn totaal verschillend en dat maakt het voor het verhaal een leuk duo waar een leuke interactie is. Uiteindelijk is het door de verschillen dat ze uiteindelijk een prima duo zijn.
Ryan is opgegroeid op een trailerpark, recht voor zijn raap, ziet de kleine details, geeft niets om kleding, wordt niet als rechercheur herkend en daardoor ook anders benaderd dan zijn collega. Zijn stijl is snel binnenkomen en de boel op stelten zetten. En dat lukt ook hier weer.
Ray is een verzorgd type, naar Oxford geweest en heeft een rijke achtergrond, wil alles netjes en volgens de regels doen. Baalt enorm dat hijmoet samenwerken met Ryan.
Als er in de studeerkamer van de provoost op Barnabas Hall een lichaam wordt gevonden van een onbekende vrouw is alles omhuld met raadsels, waarom op die plek, wat is er gebeurd en wie is die vrouw?
De moord zorgt voor grote opschudding, vooral omdat er op dezelfde avond hoog bezoek aanwezig was. Heeft dat er mee te maken of is dat puur toeval?

Het boek leest prettig door de schrijfstijl en de korte hoofdstukken. De vele details zijn soms niet nodig en vertragen het verhaal.
Het is een leuk eerste deel en ik kijk uit naar het vervolg.

Meer recensies van Sylviavbh