Je bent niet alleen als je niet “aan de normale maatstaven voldoet”
Zoals ik gewend ben van Lyona is het weer een boek met diepgang, een boek waar je over kunt napraten en wat in je hoofd blijft zitten.
Waar is je thuis? Is dat waar je je thuis voelt, waar er een papa én mama wonen en is dat altijd in een huis? Dit boek laat je nadenken over de verschillende situaties waar jij of jouw gezin in leeft.
Voorbeelden in dit boek die beschreven worden zijn:
-een tijdelijke situatie waar een kind woont, zoals een ziekenhuis waar een langdurig ziek kind verblijft,
-een eenoudergezin,
-wonen zonder je ouders in een gezinshuis
-wonen bij 2 mama's / je vader was een donor, dus die ken je niet
Voor verschillende situaties heeft Lyona een metafoor gebruikt, dat vind ik zo goed bedacht. Bijvoorbeeld bij kinderen die samen met meerdere kinderen in een gezinshuis wonen wordt gezegd: Je kunt zeggen dat de ooievaar verdwaald is en allemaal verschillende kinderen gebracht heeft bij de 2 leidsters van de groep.
Of mama is een kameleon, ze heeft heel veel emoties, ze is soms heel blij maar ook soms heel verdrietig.
Een indrukwekkend boekje wat goed gebruikt kan worden op school of als kinderen naar therapie gaan en het lastig vinden dat ze "anders" zijn. Dit boekje laat zien dat je niet alleen bent, er zijn veel kinderen "anders".
Voorbeelden in dit boek die beschreven worden zijn:
-een eenoudergezin,