Absurde , maar ook grappige en diepgaande korte verhalen
Heel leuk hoe de verhalen verteld lijken te worden door iemand die naast je zit en het aan je vertelt
Geen ingewikkelde teksten of mogelijke omwegen om ergens uit te komen, nee, gewoon een vertellend boek.
De verhalen in het boek staan los van elkaar en zijn makkelijk te lezen. Zo kun je elke keer een stukje lezen als je even wilt gaan zitten of weinig tijd hebt. Ze zijn allemaal anders, dus als 1 verhaal je minder aanspreekt kun je gewoon doorlezen met een volgend hoofdstuk. Dat vind ik zelf heel prettig. Soms ben je minder in de stemming voor een bepaald verhaal, dat sla je dan over en lees je later.
Soms lijken de verhalen op een column en de andere keer denk je, dit is het eerste hoofdstuk van een boek. Het is heel afwisselend geschreven, maar dat vind ik wel bijzonder. Hieronder wat voorbeelden:
Wie dit leest is gek
Met zo'n titel denk je: wil ik dit wel lezen? Is het een grappig verhaal met aan het einde iets van :zie je wel dat je gek bent omdat je dit leest! Maar het tegendeel is waar; het was een ontroerend verhaal
Wachten op stilte
Een verhaal waar je je helemaal bij kunt voorstellen hoe dat gaat. Wakker worden van vervelende geluiden. En als ze weg zijn dan het missen. Gestraft worden als het weg is met een nachtwinkel. Wat is beter?
Een verhaal waar je nog wel even over kunt nadenken of napraten.
De hinnikende buurman
Een kort verhaaltje wat je laat lachen, ik zag het voor mij en moest glimlachen tijdens het lezen. Je vraagt je dan af: waarom loopt hij niet even naar de buurman toe?
Het is een aanrader als je van aparte, grappige verhalen houdt waar je soms even over na moet denken en de andere keer weer even bij stil blijft staan
Wie dit leest is gek
Wachten op stilte
Een verhaal waar je nog wel even over kunt nadenken of napraten.
De hinnikende buurman