Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit is echt een super leuk jeugdboek over de klas van juf Merel. Juf Merel vertelt dat er een pietentekort is en het Sinterklaasfeest komt hierdoor in gevaar. Ze vraagt of de kinderen willen helpen met het oplossen van dit probleem. En dat willen ze zeker! Hiervoor moeten ze wel eerst een pietencursus doen. Zijn alle oefeningen uitgevoerd en vragen goed beantwoord? Hoera, dan krijgt iedereen een Pieto-diploma!

Wat ik echt geweldig vind aan dit boek, is dat het niet alleen een voorleesverhaal is, maar dat de opdrachten en vragen ook uitgevoerd kunnen worden tijdens het voorlezen in de klas. Hierdoor is het een interactief boek en de groep 6 waar ik het eerste stuk van dit verhaal voorlas, was hierdoor helemaal enthousiast.

De illustraties zijn mooi en passen perfect bij het verhaal. De personages zijn divers; er wordt ook geteld in het Spaans en Arabisch. Daarnaast komen er bekende Sinterklaasliedjes in voor die uitnodigen om samen te zingen. Deze liedjes zijn via een QR-code te vinden op Spotify en verder ook op YouTube.

Al met al echt een mega leuk en origineel Sinterklaasboek, waarbij aan het eind een echt Pieto-diploma gehaald kan worden. Het leukst om voor te lezen, maar zelf lezen kan ook vanaf ongeveer groep 4. Zeker een aanrader!

Reacties op: De Pieto-toets

17
De pieto-toets - Hans Hagen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken