Prachtig, ontroerend, rauw en kwetsbaar

Dit verhaal raakte me op zoveel vlakken dat ik er stil van ben. De manier van schrijven nam mij mee tijdens de reis van Quintin en heeft me laten lachen, maar heeft me ook gebroken. Dit boek heeft mij nogmaals benadrukt dat je kleine geluksmomenten moet vieren en niet alles maar voor lief moet nemen. Het was prachtig, ontroerend, rauw en kwetsbaar. Het heeft mij echt recht in mijn ziel geraakt.

Trigger warning: dit boek bevat meerdere heftige en traumatische gebeurtenissen. Voor mij was het eigenlijk te heftig, dus mocht je twijfelen dan mag je me altijd een privé bericht sturen!
Als de 16 jarige Quintin na zijn ontslag uit een jeugdinrichting weer op het verkeerde pad terecht komt besluit hij, op advies van zijn familie, af te reizen naar een afgelegen gebied in Canada. Een plek voor hem om opnieuw te beginnen, maar al snel blijkt dat dit niet makkelijk gaat worden als hij door de kerk terecht komt in een streng religieus gezin.

Naast de harde en pijnlijke reis die Quintin moet doorstaan tijdens zijn tijd in Canada ontstaan er ook mooie vriendschappen die ieder levenslessen, warmte en troost bieden. Maar of hij na deze reis het pad bewandeld naar wat hij op zoek was, is de grote vraag.

Meer recensies van The Reading Dogmom