Spannend verhaal

Toen ik in deze thriller begon was ik erg enthousiast. De naam van het boek sprak mij erg en aan en ik vond het heel cool dat er rituele moord in voor kwamen. Toen ik eenmaal in het boek begon vond ik het begin echter een beetje tegenvallen. Er werd veel gesproken over de thuissituatie van de rechercheurs en het ging niet diep genoeg in op de moord. Na ongeveer 40% begon mijn aandacht weer meer naar het boek te trekken. De moordzaak hield mij toch meer bezig dan ik verwacht had en er begon nu wat meer vaart te komen in het verhaal. Ik vond dat de verdachten in dit boek heel sterk neer werden gezet. Je kreeg een perfect beeld van hun motieven en hun dagelijks leven, vooral de toevoeging van een cult vond ik hierin echt vet. Het slachtoffer werd ook goed neergezet en je kreeg precies genoeg details over haar leven om haar echt goed als slachtoffer te zien, zonder dat het hele verhaal daarom ging. De relatie tussen Mara en Eva vond ik ook heel erg leuk, het was leuk om te zien dat ze steeds hechter werden en ze hadden allebei fantastische humor. Ook hun situaties waren allebei verschillend, maar op deze manier klikte ze heel goed met elkaar. De schrijfstijl in dit boek was goed, in het begin was het wat langzaam, maar daarna kwam er tempo in. Hierdoor heb ik het boek sneller uitgelezen dan verwacht. Wat ik zo fijn vond aan de schrijfstijl was dat de schrijver de sfeer en de personages goed neer had gezet, zonder dat alle aandacht daarnaartoe ging. Je kreeg echt tijdens het verhaal dit beeld heel mooi scherp.

Ik vond het verhaallijn van Bastianu en zijn familie overbodig. In mijn mening voegde dit niet zoveel toe aan het verhaal zelf.

Meer recensies van thebookaddictx