Blanco

ThrillersandMore ThrillersandMore
29 mrt 2023

Amanda wordt na haar ongeluk in coma gehouden, meerdere malen zelfs. Als ze ontwaakt uit de laatste coma is ze een groot deel van haar geheugen kwijt. Vijfentwintig jaar is uit haar geheugen verdwenen. Om zelfstandig te kunnen wonen en leven, wordt ze liefdevol begeleid en opgevangen door Hélène. Ze kunnen het goed vinden met elkaar, ondanks het leeftijdsverschil. Hoe langer ze uit de coma is, hoe meer ze zich weer begint te herinneren. De flarden geven Amanda echter het gevoel dat er mensen in haar directe omgeving zijn die dingen voor haar achter houden, de vraag is waarom? Wie kan ze vertrouwen?

"Eens was mijn verleden blanco, nu zie ik een blanco toekomst voor me, een toekomst die ik zelf kan invullen."

De term psychologische thriller vind ik in dit geval niet de lading dekken. Ik heb het meer als een spannende roman ervaren. Het raadsel ‘wat is er in die vijfentwintig jaar gebeurd en wat houden de anderen achter?’ is een goede bodem voor een spannende thriller, maar de personages zijn niet zodanig uitgewerkt dat je over een psychologische thriller kunt spreken. Daarnaast zijn sommige voorvallen onrealistisch, wat afbreuk doet aan het verhaal en de spanning. Toch is het verhaal boeiend genoeg om door te lezen. Je wilt weten hoe het in elkaar zit en wat de coma veroorzaakt heeft.

Degheldere heeft een aangename en vlotte schrijfstijl, het boek leest lekker weg. Aangezien het hier een thriller betreft had het geheel wel wat meer pit mogen hebben.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Blanco van Darline Degheldere krijgt van mij 3,5 ster.

Lilian

Meer recensies van ThrillersandMore