De man op de brug - Björn Paqualin
Stella Robertsson blijft een bijzondere persoonlijkheid, je vraagt je af of zij wel geschikt is om haar werk naar behoren uit te voeren. Als inspecteur heb je toch zeker een voorbeeldfunctie, en je verleden wordt tot in detail uitgeplozen, dat is bij Stella niet gebeurd, dat moge duidelijk zijn.
Het negatieve sfeertje dat mij in het eerste deel Waar rook is nogal irriteerde, is hier verdwenen en dat is fijn. Björn Paqualin heeft mij met dit tweede deel meer weten te overtuigen van zijn schrijverskwaliteiten. De man op de brug zit prima in elkaar, de gouden tip komt wel wat plots uit de lucht vallen maar dat is een klein detail ten opzichte van het totaal plaatje. Paqualin houdt de vaart erin, schrijft in korte hoofdstukken en besteedt zeker voldoende aandacht aan de ontwikkeling van zijn hoofdpersonage waarin ik voor de afsluiting wel hoogstaande verwachtingen heb.
Paqualin houdt van snelheid en beknoptheid, geen dikke pillen, komt rap to the point, soms iets te snel waardoor hoofdstukken afgekapt worden, maar dat went.
- Bianca