Duivelsdal - Ulrika Rolfsdotter
Duivelsdal is een verrassend debuut, het boek leest als een trein en voor ik er erg in had, was het boek alweer uit. Ulra Rolfsdotter heeft een aangename schrijfstijl, je merkt dat ze zelf veel ervaring heeft als sociaal werker, dat is ook de rol die ze Annie Ljung heeft toebedeeld.
De manier waarop Annie haar functie uitvoert is niet altijd realistisch, de wet op de privacy laat nogal eens te wensen over maar daar ontkom je mijn inziens niet aan als je een sociaal werker zelf op onderzoek uit laat gaan. Ik herken deze manier van thrillers schrijven uit eerder verschenen boeken van andere auteurs.Daarmee bedoel ik te zeggen dat het geen origineel bedacht verhaal is, maar dat neemt zeker niet weg dat ik er enorm van houd. Geen ingewikkelde zinnen, en het is vooral de nieuwsgierigheid die wint om te achterhalen wat er nou precies met Saga gebeurd is.
Dit eerste deel is ook echt het verhaal van Annie, zij komt terug in haar geboortedorpje en gaat de strijd aan met haar verleden, als je het boek dichtslaat weet je precies wie Annie is.
Verder spelen er meerdere personen een prominente rol en dan doel ik niet alleen op het politieteam dus ook daar zit hopelijk nog meer in het vat, Lockne is tenslotte een klein dorpje waar iedereen elkaar kent.
Rolfsdotter heeft met Duivelsdal een goede start gemaakt, en ik ben dan ook reuze benieuwd naar het volgende deel in de Annie Ljung-serie.
- Bianca