Zoektocht in bijna 70.000 woorden
Nee, ik heb ze niet geteld. In het nawoord schrijft de auteur dit op. Dat is ook het enige dat ik te mekkeren heb, want het had ook in minder woorden geschreven kunnen worden. Dat heb ik wel heel vaak als ik boeken lees.
Gelukkig is er wel continu spanning, waardoor het verhaal niet wegzakt in langdradigheid of afnemende leesinteresse.
Tom Rijpert- die ik als auteur leerde kende van de geslaagde duologie, verschenen onder de serienaam 'De zeven sleutels - zet in dit boek zijn schrijverskwaliteiten voort, want die twee boeken zijn zeker de moeite van het lezen waard. Deze boeken werden ook genoemd in de Top 100 van De Grote vriendelijke 100 van de GVP (Grote Vriendelijke Podcast van de heren Friso en Maliepaard).
Ben daarom ook benieuwd naar zijn novelle die- meen ik - in oktober 2025 uitkomt. Dat zijn sowieso minder woorden.
Het verhaal speelt zich af op Terschelling, toevallig het boek dat ik nu lees (later meer) ook. In het spiegeljaar 1991 is een jongen - Pepijn -tijdens een zomerkamp verdwenen. Ondanks intensieve zoekacties is niets meer van hem vernomen.
Het verhaal speelt zich elf jaar later af 2002 (ook leuk te spiegelen). Basha (11) wordt naar hetzelfde kamp gestuurd. Er gaan nog immers de wildste verhalen. Basha ontdekt geheime boodschappen (mysterieuze tekens die in een houten balk zijn gekrast. Ze is een eenling, maar krijgt gezelschap van Tibbe.
Wat is er gebeurd met Pepijn en welke rol speelt Terschelling of de steeds opduikende vuurtoren (De Brandaris) daarin?
Zoals reeds gememoreerd is het een spannend en opvallend dat de auteur de lezer diverse malen rechtstreeks aanspreekt. Daardoor voorkomt hij dat je het ongeloofwaardig gaat vinden.
Het lettertype is groot en dat is prettig om te lezen. Een enkele keer ook krantenberichten.
Prima fantasievol avonturenverhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.
Een auteur om in de gaten te houden. Verheug me op zijn novelle 'Want wie niet weg is ...'.
Prima fantasievol avonturenverhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.