Zo help je je broer om van zijn schulden af te komen of toch niet?
Het wordt langzamerhand een eentonig verhaal. Op de eerste plaats zijn de boeken van Maren Stoffels vrijwel allemaal goed te noemen. Daarnaast wordt er van alles gedaan om jongeren aan het lezen te krijgen.
Ook uitgeverij Leopold doet een duit in het zakje. Na de uitgebreide Kluitman-reeks en e Best of YA(XS) is er nu de serie onder de naam 'Thrillseekers'. Naast dit boek verscheen er no een ander -zelfstandig te lezen boek - geschreven door Suzanne Vermeer, getiteld 'Zonnesteek'.
Dat boek moet ik nog lezen. Eerst Stoffels.
Broer Lex leent makkelijk geld en komt daardoor in de financiële troubles terecht. Hoofdpersoon Joey is best bezorgd. Op een dag ontdekt hij dat hij een verkeerde rugzak in zijn handen heeft. Daarin blijkt een ticket te zitten voor Container Cash. Dat is een verboden en levensgevaarlijke spelshow. De deelnemers moetenopdrachten in containers uitvoeren om geld te winnen. Dat gaat niet alle deelnemers goed af, er dreigen zelfs slachtoffers te vallen.
Joey gaat echter door, tegen beter weten in, maar hij wil geld verzamelen om zijn broer van zijn schulden af te helpen.
Op driekwart van het verhaal komt zijn broer ook in beeld en in het verhaal.
Omdat het een jeugdthriller is, zal ik het hier bij laten.
De tijd en de naam van de verteller staat bij elk 'hoofdstuk 'aangegeven.
Maren Stoffels schreef een spannende en vlot leesbaar verhaal. Inderdaad, om jongeren toch aan het lezen te krijgen. Het toegevoegde element dat Joey doof is had Stoffels wat mij betreft achterwege kunnen laten. Dat voegt te weinig toe. De andere verhaalelementen zijn eigentijds en boeiend genoeg beschreven.
De nadruk mag best op (illegaal) gokken en broederliefde liggen.
In het inmiddels indrukwekkend oeuvre van naren Stoffels wederom een fijn boek.
Vier sterren.
Zal het boek kopen voor mijn binnenkort 13-jarige kleinzoon, want de reeks is ook nog prettig geprijsd.
Leeftijd ca. 13 jaar.
Dat boek moet ik nog lezen. Eerst Stoffels.
Op driekwart van het verhaal komt zijn broer ook in beeld en in het verhaal.
Omdat het een jeugdthriller is, zal ik het hier bij laten.
De tijd en de naam van de verteller staat bij elk 'hoofdstuk 'aangegeven.
De nadruk mag best op (illegaal) gokken en broederliefde liggen.
In het inmiddels indrukwekkend oeuvre van naren Stoffels wederom een fijn boek.
Vier sterren.
Leeftijd ca. 13 jaar.