Examenreis naar Albufeira
Suzanne Vermeer, een pseudoniem van diverse auteurs, schreef het tweede (of zoals u wilt het eerste) deel van de nieuwe serie 'Thrillseekers', kortere verhalen voor de jeugd die minder leesgierig is. Het eerste boek dat ik las was van Maren Stoffels 'Speler 13' dat ik cadeau deed aan onze kleinzoon van 13.
Je moet eigenlijk geen verhalen met elkaar vergelijken, vergelijkingen gaan vaak mank, maar ik vind het boek van Maren Stoffels origineler.
Daarnaast is dit boek van Suzanne Vermeer weer op meisjes gericht. Datzelfde heb ik geschreven bij bijv. de boeken van Mel Wallis de Vries.
Waarom nog meer iets lager beoordeeld/ Dat komt vanwege de niet zo originele inhoud. Ik moest denken aan de onlangs uitgegeven novelle 'De klap' van Khalid Boudou. Daarin gaat een groep jongeren als examenreis naar Mallorca. Hier gaan drie meiden op examenreis naar Albufeira.
Is dit dan een slecht boek/ Geenszins. Ik vermoed dat jonge lezers, meisjes, vanaf ca. 13 jaar er best leesplezier .
Inhoud
Tijdens hun reis raken Jasmijn, Naomi en Lois (met trema) betrokken bij Tik Tok-challenges die niet van gevaar ontbloot zijn. De meiden ontmoeten ook drie jongen uit Almere-Zuid. Jasmijn heeft echter ook een oogje op Martha. Dat heeft uiteraard te maken met haar geaardheid.
Als Jasmijn verdwijnt, eigenlijk vlak voor de terugreis naar Nederland, is iedereen in rep en roer. Heeft de verdwijning te maken met de laatste challenge en leeft Jasmijn eigenlijk nog wel? In de proloog, vanuit perspectief van Naomi, staat al dat jasmijn is verdwenen.
De titel krijgt aan het eind van het verhaal betekenis.
Het boek heeft voldoende spanning om geboeid te blijven. De clichés over zuipende en jongeren met hoog testosterongehalte worden niet vermeden. Dat zal de leespret voor weinig lezende jongeren niet bederven. Voor een veellezer als ik, is het dan te weinig verrassend of origineel.
Drie sterren en ik zal het boek wel aan mijn collega's aanbevelen, collega's die nu gaan over de aanschaf van boeken, want ik heb liever dat ze dit boek lezen dan de hele dag Tik Tok-filmpjes bekijken.
Inhoud
De titel krijgt aan het eind van het verhaal betekenis.