YA van eigen bodem

Uitgelezen (Bart) 18 september 2025
Een duistere wereld. Gevaar op elke verdieping. En het gevoel dat dit nog maar het begin is...

‘De Helletorens’ van Hannelore Bedert is het eerste deel van een nieuwe Vlaamse fantasytrilogie, en ik moet zeggen: ik ben geïntrigeerd.

Het is een eerste boek, dus verwacht je aan wel wat worldbuilding – het is een echte kennismaking met een nieuwe, dystopische wereld. De sfeer is beklemmend en mysterieus, vergelijkingen met De Hongerspelen zijn nooit ver weg. Er wordt al wel heel veel verklaard in het eerste boek, het tempo ligt hoog, maar er blijven zeker nog genoeg vragen onbeantwoord om me nieuwsgierig te maken naar de volgende delen.

Je merkt dat dit het begin is van iets groots. Voor lezers die houden van dystopische fantasy, rijke worldbuilding en een hoofdpersonage dat net zo in het duister tast als jij. Het is een zeer typisch YA-boek, dus als je je als lezer niet graag bij de hand genomen wordt doorheen het verhaal, is dit misschien niet het boek voor jou.

Ik kijk alvast uit naar deel twee, want ik heb theorieën die moeten getoetst worden!

Meer recensies van Uitgelezen (Bart)