Heerlijke afsluiter van een fijne serie

veerleest veerleest
20 mrt 2026

In 'Met vlag en wimpel' volgen we docente Maggie en haar leerlingen aan kostschool Downey House in Cornwall tijdens het laatste schooljaar. Dit is deel 4 in de kostschool aan zee serie.

Maggie is samen met David onderweg voor hun allereerste vakantie samen als haar zus Anne belt. Haar ex-verloofde Stan heeft een ongeluk gehad. Dit verpest meteen haar romantische zomervakantie die ze voor ogen had.
Terug op school beginnen Maggie en David samen een nieuwe project om de leerlingen van Downey House en Philip Dean kennis te laten maken met elkaar. Ze beginnen een koor, waarin ze met z'n allen gaan zingen. Maar of dat goed gaat? En daarna volgt er ook nog een gezamenlijk kamp, terwijl ondertussen de spanning voor de eindexamens alleen maar toeneemt onder de leerlingen.

Wat een heerlijke afsluiting van een mooie serie over het leven op een kostschool. Vroeger had ik daar altijd hele fantasieën bij en ik ben blij dat Jenny hier een reeks van gemaakt heeft. Ik zie mezelf al helemaal rondlopen in de Cotswolds op die school... Het leest, zoals je van Jenny gewend bent, vlot weg en ze schroomt ook niet om lastige onderwerpen te verwerken in haar verhalen, maar wel altijd op een luchtige manier. Al met al een aanrader als je houdt van boeken die lekker weg lezen, met een vleugje romantiek en als achtergrond het mooie Engeland!

Meer recensies van veerleest