Advertentie
    veravb Hebban Recensent

Harlan Coben kennen we vooral van de reeks met Myron Bolitar in de hoofdrol. Laat niet los is een op zichzelf staande thriller.

Vijftien jaar geleden pleegden twee tiener zelfmoord door zich onder een trein te gooien. Een van hen was Leo, de tweelingsbroer van Nap Dumas, nu bij de politie. De vriendin van Leo, Diana was het andere slachtoffer. Vlak na de dood van Leo verdween de vriendin van Nap zonder bericht. Nap heeft de zelfmoord nooit begrepen of geloofd. Zelfmoord pastte niet bij zijn broer. Het moet een ongeluk geweest zijn onder invloed van drank of drugs misschien. Heeft Maura er iets mee te maken want waarom verdween ze.
Het stadje Westbridge had in die tijd eerst een soort van militaire basis die eens militaire basis af iets met het ministerie van landbouw te maken zou hebben. Wilde verhalen over raketten deden altijd al de ronde, maar waarom dan zoveel waarschuwingsborden en hoge hekken.

Nap heeft een redelijk rustig leven, tot de vingerafdrukken van Maura gevonden worden bij een misdrijf. Ze leeft dus nog en Nap gaat naar haar op zoek, wil weten waarom ze vertrokken is.
Nap spreekt het hele boek door met zijn broer, hij legt hem zowat elke stap uit die hij zet.

Nap Dumas lijkt me een heel beminnelijk man die geen moeilijkheden wil, alleen uit is op de waarheid. Wat doe je als die waarheid niet is wat je hoopte te vinden.
Het boek heeft een stevig tempo, alles volgt elkaar snel op en er komen in het begin alleen maar vragen bij een wendingen in richtingen die je niet verwacht.
Het einde is netjes afgewerkt. Nap Dumas kan wat mij betreft gemakkelijk een hele reeks dragen, van mij mogen er meer boeken met deze man komen.

Reacties op: Niet direct de waarheid die je wil horen

364
Laat niet los - Harlan Coben
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker