Het meesterwerk
'Het meesterwerk' is alweer het negende deel in de Robert Hunter-serie en ik keek er erg naar uit om deze te gaan lezen. Er is een gruwelijke moord gepleegd en Hunter en Garcia worden naar de plaats delict geroepen. Hier treffen ze het stoffelijk overschot aan van een vrouw. Ze mist niet alleen haar handen en voeten, maar ze is ook gevild en de kamer waarin ze aangetroffen wordt is geverfd met haar bloed. Hunter en Garcia snappen niet wat de moordenaar hen wil laten weten. Bij nader onderzoek blijkt er een Latijnse tekst in de rug van het slachtoffer gekerfd.
De zoekopdracht die Hunter doet naar aanleiding van deze moord, laat alle alarmbellen afgaan bij de FBI. Adrian Kennedy en twee van zijn agenten, Fischer en Williams, reizen af naar Los Angeles. Ze willen de zaak overnemen. Maar dat zien Hunter en Garcia niet zitten en ze komen tot een compromis. Ze gaan samenwerken met de FBI. Kunnen ze deze moordenaar stoppen voor hij opnieuw toeslaat?
Ondanks dat dit het negende deel in een serie is, zou je deze ook losstaand kunnen lezen. Je mist geen cruciale informatie, maar eerlijk... Begin gewoon bij deel 1, want deze serie is gewoon te goed. En heel soms wordt er verwezen naar een eerdere zaak, dus wat dat betreft is het dan wel fijn als je de voorgaande delen gelezen hebt.
Het verhaal begint op het moment dat Linda Parker, het latere slachtoffer, thuis komt. Het eerste hoofdstuk eindigt met een cliffhanger en ik kan alleen maar snel verder lezen.
Carter staat uiteraard bekend vanwege de gruwelijke en bizarre moorden die hij iedere keer terug laat komen. De beschrijving van de moorden is niet voor tere zieltjes, al denk ik dat diegene deze serie sowieso niet zo snel zal oppakken. Ik vind deze gruwelijke details echt wel een goede toevoeging.
Ook krijgen we toch weer een klein inkijkje in het privéleven van Hunter. In deze serie ligt hier niet de focus op, maar toch vind ik het leuk dat we soms zo'n klein inkijkje krijgen.
Doordat de FBI er deze keer bij betrokken was, had ik wel het idee dat de interactie anders was. Er werd in het verhaal meer aandacht besteed aan uitleg. Maar ook dit gaf wel een inkijkje in de gedachten van Hunter en Garcia.
Het einde was ontzettend goed en voor mij echt het beste uit deze serie. Tel daarbij de cliffhanger op aan het einde die een inkijkje geeft in deel 10 'De kamergenoot' en je begrijpt dat ik echt sta te popelen om 'De kamergenoot' te gaan lezen. Dus laat het maar snel april worden, aangezien dit deel dan verschijnt.
Dit boek ontvingen wij van Harpercollins Holland. Dit beïnvloedt onze mening niet.