Verdraaide waarheid

Op een industrieterrein wordt het levenloze lichaam van een man gevonden. Rechercheur Kim Stone wordt ter plaatse geroepen. Ze gaat vervolgens naar de echtgenote van het slachtoffer om het heftige nieuws te vertellen. Stone bekruipt het gevoel dat er iets niet klopt. Even later blijkt de familie van het slachtoffer spoorloos verdwenen.

Korte tijd later wordt er opnieuw een lichaam gevonden die een gruwelijke dood gestorven is. Kim en haar team vinden een belangrijke aanwijzing, die de slachtoffers op een bepaalde manier aan elkaar linken. Ze moeten de dader snel vinden, voor er nog meer slachtoffers vallen.

'Verdraaide waarheid' is het veertiende deel in de Kim Stone-serie en verveelt nog lang niet. Het verhaal begint met een spannende proloog zoals we van Marsons gewend zijn. Hierdoor word je meteen het verhaal ingezogen en wilde ik meteen verder lezen.

In dit veertiende deel is ook een grotere rol weggelegd voor journalist Tracey Frost. En vooral van de chemie tussen Frost en Stone kan ik genieten. Stone en haar team onderzoeken een gruwelijke moord. Waarbij het niet bij deze ene moord blijft. Tracey Frost mag een dag meelopen met Stone en op dat moment is er nog geen moord gepleegd en gaan ze op bezoek bij de nabestaanden van een moord op een jonge vrouw. Hier dient eerstdaags het hoger beroep van en de verdachte is een campagne begonnen om als positief persoon afgeschilderd te worden. Frost wordt hierdoor getroffen en besluit in deze zaak te duiken.

Doordat Frost deze keer een wat grotere rol krijgt, leren we haar ook beter kennen, maar wordt ook de verhouding tussen Frost en Stone verder uitgediept.

In dit deel wordt de focus gelegd op het getuigenbeschermingsprogramma en hoe dit het leven van iemand beïnvloedt. Een keuze om het juiste te doen kan heftige gevolgen hebben en de vraag rijst bij mij of het juiste doen altijd de goede beslissing is. Hier laat Marsons ons over nadenken tijdens het lezen.

De spanning is weer volop aanwezig. Dit in combinatie met de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Marsons zorgt dit ervoor dat ik door het boek heen vlieg en hem bijna in één ruk uitgelezen heb.

Ik kijk alweer uit naar het volgende deel. Het vijftiende deel 'Gestolen' verschijnt in mei en ik kan niet wachten om die te lezen.

Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes