Wat de echtgenote weet

Dr. Richmond Dougherty is een beroemde kinderchirurg en nationale held, maar na een val van de trap is hij ook heel erg dood. Het wordt eerst afgedaan als een ongeluk, maar er zijn aanwijzingen dat hij met iets geslagen is voor hij viel. Zijn jonge, kersverse echtgenote Addison wordt meteen als verdachte gezien.

Addison kan het ze niet kwalijk nemen dat ze als verdachte gezien wordt. In de paar maanden dat ze getrouwd waren had hij al twee verdachte 'ongelukken'. Addison erft zijn aanzienlijke vermogen. Ze wenste hem absoluut dood, maar ze had eerst een missie om wraak te nemen. Haar plan om Richmond te ruïneren is wellicht iets veranderd door zijn dood, maar ze is nog steeds niet klaar met hem.

Het verhaal begint in het heden met de begrafenis van Richmond en wordt vanuit 'Zij' verteld. Hierna maak je steeds sprongen in de tijd en lees je afwisselend vanuit het heden en verleden. Aan het begin van ieder hoofdstuk lees je over welke periode je gaat lezen.

Het grootste deel van de hoofdstukken lees je vanuit 'Zij'. Zij is Addison, de kersverse echtgenote van Richmond. Het wordt al snel duidelijk dat hun huwelijk verre van perfect was, je kunt wellicht beter zeggen dat ze elkaar rond uit haten. Je komt er al snel achter wat de eigenlijke intenties van Addison zijn.

Enkele hoofdstukken worden vanuit 'Hij' verteld. En hierdoor worden enkele dingen duidelijker.

De personages zijn voldoende goed uitgewerkt, waardoor ik het gevoel had dat ik me goed kon verplaatsen in de personages. Ik wilde steeds verder lezen, omdat ik wilde weten wie er nu achter de dood van Richmond zat. Addison is te veel voor de hand liggend en dus duidelijk dat zij het niet was. Ik heb een heel aantal verdachten in mijn hoofd gehad, maar op een bepaald moment had ik wel een vermoeden en hier bleek ik dan toch juist te zitten.

Het verhaal zat goed in elkaar en er kwamen enkele plotwendingen voorbij die het verhaal iedere keer weer een andere richting op stuurde en dit kon ik zeker waarderen.

In dit verhaal speelt macht, geld, status en reputatie een belangrijke rol, maar ook eigen keuzes en invloed van opvoeding in de rest van je leven. Dit zorgt voor een verhaal wat mij nieuwsgierig bleef houden en waardoor ik het boek niet aan de kant kon leggen.

Deze thriller zorgt er voor dat ik nieuwsgierig ben naar meer werk van Darby Kane.

Dit boek ontvingen wij van Uitgeverij Volt. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes