Honger naar meer!
Ellis is dol op popcorn. Wanneer haar school een gezonde school wordt en ze geen popcorn meer mag eten, gaat ze stiekem popcorn poffen. Maar dan wil 1 maiskorrel niet poffen. Als ze het nogmaals probeert, wordt het een maismannetje, zo groot als een kiwi. En dit maismannetje wordt snel boos, wordt dan een grote popcorn tot hij weer bedaart is en heeft altijd maar honger. Ellis kan de luidruchtige Bob niet zomaar thuis laten want dan komen haar vaders erachter dat ze stiekem popcorn heeft gemaakt. Maar meenemen naar school werkt ook niet echt. Hij brengt haar nogal in de problemen. Dus Bob moet weg. Maar hoe kom je nou van een explosief maiskorrel mannetje af?
Het eerste deel van Bob Popcorn is geschreven voor de serie Tijgerlezen, zonder Avi niveau. Als je er een Avi niveau op zou willen plakken, gok ik dat het geschikt is voor (vanaf) E3 lezers die wel van een 'dik boek' houden. Daar staat tegenover dat het boek minstens zo leuk is voor volwassenen. Wat heb ik genoten van Bob Popcorn en de avonturen samen met Ellis. De teksten zijn kort, de avonturen leuk en (een ietsiepietsie spannend) maar er zit vooral heel veel humor in. De tekeningen in het boek zijn onderdeel van de tekst in het boek en maken het verhaal extra levend.
Bob Popcorn is een verhit maiskorrel kereltje dat je in je hart sluit.
Bob Popcorn is een verhit maiskorrel kereltje dat je in je hart sluit.