Overwachte twist

Dit is de vierde roman in de 'verloren dochters' serie.

Georgia heeft geen tijd om uit te zoeken wat de edelsteen in haar kistje betekent. Als ze hem dan toch laat onderzoeken door een juwelier, blijkt dat kunsthandelaar Luca uit Zwitserland en zijn familie al heel lang op zoek zijn naar deze steen.

Delphine wordt door haar man gedwongen om te verhuizen naar Zwitserland. Vervolgens verlaat hij haar en laat hij haar daar achter met hun kinderen. Dan ontmoet Delphine Florian waardoor ze weer durft te geloven in de liefde. Echter, beslist het lot anders en moet ze een moeilijk keuze maken.

Langzaam komen deze twee verhalen samen en weet je wat de precieze link is tussen Georgia en Delphine. Je komt er ook achter wat de edelsteen in dit verhaal te betekenen heeft.

Net als de andere delen, leest dit boek fijn weg. Het boek heeft me veel meer geraakt dan boek 2 en 3. Het leuke is dat dit boek anders in elkaar zit dan de boeken hiervoor dus niet voorspelbaar is. Boek 1 en 2 leken in die zin iets meer op elkaar.

Dit boek heeft me verrast, omdat het echt anders loopt met een trieste en onverwachte twist. De schrijver weet heel goed de globale spanning vast te houden door pas helemaal aan het einde het verhaal van de edelsteen uit de doeken te doen. Waar de schrijver bij de eerste twee boeken pas aan het einde de relatie tussen de persoon in het heden en verleden duidelijk maakt, doet ze dit nu sneller. Hierdoor leer je veel meer over de personages en weet je beter hoe het verder met ze gaat.

Meer recensies van Vriendinnenboeken