Alle hints verraden de afloop

Ik heb inmiddels heel wat boeken van Suzanne Vermeer gelezen (swipe voor foto's), maar van geen één kan ik me herinneren dat ik hem zo slecht vond als dit boek. Ik heb bijvoorbeeld ontzettend genoten van Mayday, Spoorloos, De vallei en Nachtvorst, maar ook van het 'puzzelboek' Lentevuur en de kortere boekjes zoals Flamingo van vorige zomer. Echter kon Nachtvlucht mij niet bekoren.

Het verhaal an sich is eigenlijk heel goed en origineel. Dit keer gaat het boek over een gezin dat op vakantie is en daarnaast nog de missie heeft om uit te zoeken waarom opa geen contact had met familie. Het had dus echt potentie. Alleen de manier hoe dit is opgeschreven, zoals de proloog maar ook bepaalde hints, verraden gewoon de afloop. Daarom geef ik dit boek maar 2 sterren.

*Vanaf hier spoilers:*
Wat er vooral scheelde aan dit boek was de opbouw. In de proloog werd al het spannendste moment in het boek beschreven. Dat was dat Fabian in het water terecht kwam. Als je dan verder leest in het boek, kom je er heel snel achter dat hij bang is voor de zee en hoe dat komt. Niet veel later ontmoeten Stella en hij iemand die voorstelt te gaan vissen. Daar blijven ze maar over twijfelen en je weet direct dat ze dit gaan doen en dat er iets niet klopt doordat je de proloog gelezen hebt. Je weet dus ook direct dat Alex (die voorstelt te gaan vissen) niet te vertrouwen is. Hierdoor weet je ook al dat hij de dader is.

Wat je niet weet is waarom dit gebeurt. Stella is op Kreta om de as van haar Griekse opa uit te strooien. Hij is na de Tweede Wereldoorlog vertrokken naar Nederland, maar ze weet niet waarom. Ze wil dat bij de familie die ze op Kreta nog heeft achterhalen. Echter willen zij niets van haar weten. Je komt er lang niet achter waarom dat is. Je merkt wel dat ze bang zijn en dat het iets te maken heeft met een gele pick-up truck.

Meer recensies van Vriendinnenboeken