Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De beerput open

Vrouwine 10 juli 2024
Na zadelpijn en Het verwende nest heb ik ook broeinest met plezier gelezen. Met tirannieke christelijke liefdeloze ouders is het niet vreemd dat er verschillen zijn tussen de oudste en jongste zus in een gezin omdat de oudste moest meewerken in de winkel en de jongste vertikte dat. Ook de twee broers verschilden, de oudste kon studeren, werd neuroloog, de jongste was geen liefhebber van school, maar al jong een handige donder die al vroeg een eigen bedrijf had. Per kind wordt op oudere leeftijd teruggekeken op hun jeugd en volwassen leeftijd, waarbij de oudste gebukt gaat onder de dwang van werken thuis, waardoor ze weinig kansen kreeg zich te ontwikkelen. Een vriend en zwangerschap was haar kans het huis te ontvluchten.
De afhandeling van de erfenis na de dood van de moeder is aanleiding voor zowel conflicten als verbroedering van jongste zus met haar broers. Komt het nog goed? Ach conflicten komen in de beste families voor.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Vrouwine

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.