Een heerlijke novelle die je even laat realiseren dat het leven ook heel simpel zou kunnen zijn en hoe belangrijk het is om in balans te zijn.

watmarleenleest 25 juli 2025
Wanneer de 27-jarige Claire hard op weg is naar een burn-out en zichzelf helemaal kwijt is, gaat ze onder druk van haar moeder naar een 5-daagse stilte-retraite op een van de Waddeneilanden.
De retraite heeft als doel om weer te leren aarden en bewustwording te vinden.
Zelf gelooft Claire niet in dit zweverige gedoe en eigenlijk wil ze het liefste rechtsomkeert maken.
Tijdens het eten ontmoet ze de zeer aantrekkelijke begeleider Jules. Jules lijkt te begrijpen wat er allemaal in haar hoofd omgaat en daagt haar uit om mee te doen met de verschillende workshops.
Eén van de andere groepsleden, de aantrekkelijke en zeer aanwezige Marlies, probeert steeds alle aandacht van Jules te krijgen en komt steeds tussen Claire en Jules.

Krijgen Claire en Jules de kans om nader tot elkaar te komen en vind Claire haar balans en rust?

Hoe mooi en goed Suzanne het eiland beschrijft met alle geuren en kleuren van de kruiden en bloemen, zorgt er voor dat je ook wel even tot rust zou willen komen op deze plek.

Bedankt Suzanne dat ik je novelle mocht lezen!

Meer recensies van watmarleenleest