Historisch verhaal met een spannend sausje
Rik Wolters, boventallig verklaard op zijn bedrijf, komt thuis te zitten.
Thuis is in het Oosten van het land waarin hij in de ouderlijke woning is blijven wonen na zijn echtscheiding.
De drank is een goede vriend van hem en bij het opruimen van de zonder komt hij materiaal tegen over zijn stamboom.
Rik gaat naar de bibliotheek om een interessante voorouder te onderzoeken als hij opgemerkt wordt door Sandra Molenaars, zij is documentairemaakster en ze is met haar team in de bibliotheek, op zoek naar juist dat ene, spraakmakende verhaal over iemands voorouders.
Rik Wolters is bij het napluizen van zijn stamboom gestuit op de naam Marie de la Motte, verloofde van Willem Bolnes, die op zijn beurt weer een zwager is van de beroemde schilder Johannes Vermeer.
Deze mysterieuze,historische thriller brengt ons op soepele wijze van het 17de-eeuwse Delft naar het hedendaagse Duitsland. Er schijnt een schilderij verdwenen te zijn en Rik, Sandra en het team zien hier een heuse scoop in.
Johannes Vermeer heeft maar weinig schilderijen nagelaten en dat intrigeert mensen en spreekt tot de verbeelding. Er zijn zelfs valse schilderijen in omloop.
Het boek is geen keiharde thriller maar eerder een historische roman met spannende momenten.
Frank Peters heeft echter een bijzonder verdienstelijk debuut geschreven dat zeker naar meer smaakt.
De wijzen komen uit het Oosten maar de betere verhalen ook.
De wijzen komen uit het Oosten maar de betere verhalen ook.