Een mindfuck

Wemmie 26 november 2025
Al een wat oudere thriller maar als ervaringsdeskundige was ik heel benieuwd naar dit boek. En wat Loes den Hollander beschrijft als je wakker wordt na een hersenletsel klopt helemaal. Het ziekteproces en dat je van alles denkt te zien is enorm realistisch beschreven.
Franka wordt wakker in het ziekenhuis na een hersenbloeding en gaat revalideren. Ze komt erachter dat haar moeder is overleden en gecremeerd terwijl dit niet haar wens was. Er gebeuren bijzondere dingen en Franka weet niet meer wie of wat ze vertrouwen kan.
Ze krijgt ook post van haar moeder terwijl ze overleden is.
De korte hoofdstukken worden afgewisseld met de gedachten van een persoon die kwade bedoelingen heeft.
Er speelt een onderhuidse spanning en Loes den Hollander trakteert ons op fijne plottwists. Als lezer blijf je actief mee puzzelen en op het eind komt er nog een leuke draai aan het verhaal.
Dit was een fijne leeservaring.

Meer recensies van Wemmie