Lezersrecensie
											
					
						
								
								
								
								
							
				Ins en outs van proteïne
											Voor de club van Echte Lezers van Atlas Contact mocht ik het boek Proteïne van Jop de Vrieze lezen en recenseren.
Proteïne of eiwitten zijn momenteel in zwang en Jop de Vrieze, wetenschapsjournalist heeft een lijvig boek geschreven en uitvoerig research gedaan om alle ins en outs te beschrijven.Wetenschappelijke literatuur werd uitgeplozen, interviews met deskundigen, zowel van universiteiten maar ook de sport- en voedingswereld.
Is het, de zoveelste hype, is het een marketingtruc? Er komt veel aan bod.
Loop maar eens door de supermarkt en overal kom je proteïne tegen op de etiketten.
De influencers spelen ook in op de proteïne hype.
Ook politiek speelt een rol want eiwitten kun je verkrijgen uit dierlijk of plantaardig voedsel, waarbij plantaardig voedsel beter is voor het milieu.
Kortom, je krijgt veel informatie voor de kiezen en er valt veel te kiezen.
Er wordt ook ingezoomd op gezondheidsaspecten en de ouder wordende mens.
Een uitermate boeiend naslagwerk voor in de sportschool of bij een huisartsenpraktijk.
De werking van eiwitten en hoe dit werkt in het menselijk lichaam wordt ook beschreven en dan is een medische achtergrond aan te bevelen.
Een gevaar van de proteïne aandacht is de volledige focus hierop waarbij andere, ook belangrijke voedingsstoffen in het gedrang komen en voor problemen kunnen zorgen bij het niet nakomen van een evenwichtige inname. Te veel is ook weer niet verstandig, dat kan weer ziektes veroorzaken.
Dit boek heeft mij zeker handvatten gegeven bij mijn zoektocht naar een evenwichtige en gezonde inname van eten na een andere leefwijze.
Eten is ook een sociaal gebeuren en het ervaren van de smaak en textuur hoort ook bij een gezonde inname van eten.
Dit boek, gebaseerd op wetenschappelijke kennis, is op een toegankelijke wijze geschreven.
Wil je meer weten over proteïne, de zin en onzin, dan kun je het beste dit boek gaan lezen.
Atlas Contact, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit boek.
									
				Proteïne of eiwitten zijn momenteel in zwang en Jop de Vrieze, wetenschapsjournalist heeft een lijvig boek geschreven en uitvoerig research gedaan om alle ins en outs te beschrijven.Wetenschappelijke literatuur werd uitgeplozen, interviews met deskundigen, zowel van universiteiten maar ook de sport- en voedingswereld.
Is het, de zoveelste hype, is het een marketingtruc? Er komt veel aan bod.
Loop maar eens door de supermarkt en overal kom je proteïne tegen op de etiketten.
De influencers spelen ook in op de proteïne hype.
Ook politiek speelt een rol want eiwitten kun je verkrijgen uit dierlijk of plantaardig voedsel, waarbij plantaardig voedsel beter is voor het milieu.
Kortom, je krijgt veel informatie voor de kiezen en er valt veel te kiezen.
Er wordt ook ingezoomd op gezondheidsaspecten en de ouder wordende mens.
Een uitermate boeiend naslagwerk voor in de sportschool of bij een huisartsenpraktijk.
De werking van eiwitten en hoe dit werkt in het menselijk lichaam wordt ook beschreven en dan is een medische achtergrond aan te bevelen.
Een gevaar van de proteïne aandacht is de volledige focus hierop waarbij andere, ook belangrijke voedingsstoffen in het gedrang komen en voor problemen kunnen zorgen bij het niet nakomen van een evenwichtige inname. Te veel is ook weer niet verstandig, dat kan weer ziektes veroorzaken.
Dit boek heeft mij zeker handvatten gegeven bij mijn zoektocht naar een evenwichtige en gezonde inname van eten na een andere leefwijze.
Eten is ook een sociaal gebeuren en het ervaren van de smaak en textuur hoort ook bij een gezonde inname van eten.
Dit boek, gebaseerd op wetenschappelijke kennis, is op een toegankelijke wijze geschreven.
Wil je meer weten over proteïne, de zin en onzin, dan kun je het beste dit boek gaan lezen.
Atlas Contact, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit boek.
					
					
	
	
	1
				
			Reageer op deze recensie
 
			 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
			