Gaafste "cosy crime" van het jaar!
Dit is de gaafste én meest bijzondere Nederlandse "cosy crime" van dit jaar.
Bijzonder omdat dit verhaal op waarheid gebaseerd is...
In april 1917 wordt bij toeval in het Kluivingsbos (daarna ook wel "het moordbos" genoemd) het lijk gevonden van de sinds september 1916 verdwenen Willemina Jansen.
Tien jaar later verblijft Ella van Borssum Waalkes met haar tante in het Familiehotel in Paterswolde.
Als groot liefhebber van Agatha Christie, besluit ze deze onopgeloste moord te kiezen als onderwerp voor haar schrijversdebuut.
Met gevaar voor eigen leven....
"Een gewaarschuwd mens telt voor twee".
Natuurlijk werd ik gelijk nieuwsgierig toen ik de titel, cover en de synopsis las.
Het totaalplaatje klopte helemaal en liet mijn "cosy crime" hart sneller slaan.
In één ruk heb ik het verhaal uitgelezen, wat een bijzonder boek!
Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar de daadwerkelijke moordenaar maar ik was ook geïnteresseerd in het destijds uitgevoerde moordonderzoek.
Extra leuk zijn de stukjes tekst uit de regionale kranten van 1916 - 1918. Deze geven, net als de dialogen tussen de 'daders', zoveel meer beleving aan het verhaal.
Tijdens het lezen ga je letterlijk terug in de tijd en lees je over het verschil tussen rijk en arm, de geldende etiquette en voel je echt de sfeer van zo'n 100 jaar geleden.
Dit heeft de schrijfster briljant gedaan, complimenten!
@marijkeverhoevenauteur heeft daarnaast een heerlijk en ontluikend liefdesverhaal geschreven wat een fijne tegenhanger is van deze brute moord.
Vlot geschreven, herkenbaar, komisch, romantisch, rechtvaardig en verder alle ingrediënten die je van een "cosy crime" mag verwachten.
"De moord op Willemina Jansen" staat garant voor heel veel leesplezier en kan wat mij betreft doorgaan voor een echte Nederlandse 'Agatha Christie'.
Bijzonder omdat dit verhaal op waarheid gebaseerd is...
Met gevaar voor eigen leven....
"Een gewaarschuwd mens telt voor twee".
Het totaalplaatje klopte helemaal en liet mijn "cosy crime" hart sneller slaan.
In één ruk heb ik het verhaal uitgelezen, wat een bijzonder boek!
Dit heeft de schrijfster briljant gedaan, complimenten!