'n Echte Kerstklassieker!

Wilma de Korte 09 november 2025
Dit heerlijke kerstverhaal neemt je mee naar de leukste winkelstraat (én winkeliers!) van Nederland, waar Chris en Kiki elkaar het leven zuur maken.
Qua persoonlijkheid en winkel zijn ze elkaars grootste tegenpolen dus hoe kunnen uitgerekend zij nu samen een Kerstmarkt organiseren?!
Vooral omdat ze allebei ook nog een grote hekel hebben aan Kerst....

Kunnen Chris en Kiki de magie van Kerst (en de mistletoe) weerstaan en lukt het hen om niet alleen een onvergetelijke Kerstmarkt te organiseren, maar ook om hun gezamenlijke (kerst)trauma achter zich te laten?

Naar dit boek keek ik zo uit, want een boek van Mireille Versteeg staat garant voor hilarische scènes, een verhaal wat je niet kunt wegleggen, de nodige diepgang en hoofdpersonen die je in je hart sluit.

En ja hoor, "Chris en Kiki haten Kerst" heeft alles wat je dit jaar wenst met Kerst.
Op de leesclub bij de @boekerij (wat een feestje was dat!) vroeg ik Mireille hoe ze dat toch doet... 316 pagina's had ik een grote glimlach op mijn gezicht welke regelmatig werd afgewisseld door een luide schaterlach.

Ja, en die 'jaren tachtig' winkel van Kiki was natuurlijk een feest van herkenning!
Heerlijk :-)

De nodige diepgang geeft het boek veel meer dan alleen een Kerstverhaal wat lekker wegleest.

De afwisselende hoofdstukken (vanuit Chris en Kiki) hebben precies de juiste lengte, lezen fijn en nemen je dus als een sneeuwstorm mee richting Kerst.
Extra leuk zijn de verhalen uit de winkelstraat waarin niet alleen vriendin Molly maar ook de anderen de nodige uitdagingen moeten weerstaan.

Dit is zo'n klassieker die je elk jaar weer wilt lezen met Kerst óf luisteren.... want het luisterboek is echt fantastisch ingesproken!

Ik hoop op een vervolg waarin Niek de hoofdrol speelt want deze leuke 'mede-winkelier' verdient gewoon een eigen boek.

Dankjewel @boekerij voor het recensie-exemplaar ❤️

Meer recensies van Wilma de Korte

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.